Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Wens voor zon op daken

Nieuwkoop – De gemeenteraad van Nieuwkoop roept alle bedrijven met grote daken op, om al die daken vol te leggen met zonnepanelen.

Hoe meer van die daken worden vol gelegd met deze energie-opwekkers, hoe minder landbouwgrond opgeofferd hoeft te worden voor zonnepanelenvelden, zo is de gedachtegang. Het voorstel van VVD en CDA werd donderdagavond besproken in de gemeenteraadsvergadering. Het college van burgemeester en wethouders moet hier het komende jaar een plan voor bedenken.

Een ander voorstel van SGP-ChristenUnie, om alle toekomstige zonnepanelenvelden voor 50% eigendom te laten zijn van de inwoners, werd ook door de raad aangenomen.