Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juni 2021

Wisselende resultaten jeugdzorg

Noordwijk – Het aantal jongeren, dat jeugdzorg nodig heeft, lijkt af te vlakken.

Vijf jaar geleden waren dat nog 1150 jongeren (Noordwijk en Noordwijkerhout samen), maar de laatste jaren is dat aantal gedaald tot zo’n 880 jeugdigen. Wel lopen de wachttijden nog steeds op. Niet altijd gaat het goed als een jongere klaar is met zijn behandeling. De afgelopen drie jaar zijn 1466 jeugdigen uitgestroomd, maar hadden later 443 van hen toch nog jeugdzorg nodig.

Steeds meer jongeren blijken last te hebben van stress en eenzaamheid. Dat leidt mede tot een toename van (soft)drugsgebruik op straat. Ook is er een lichte stijging te zien in pleegzorg en jeugdbescherming, al zijn die aantallen nog te laag om te spreken van een trend, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door het CDA.