Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Zorg voor kinderen stokt

Lisse - Het bedrijf Vivamente voert een cliëntenstop in; het budgetplafond is bereikt.

Dat laten de beide gezondsheidszorgpsychologen weten aan de gemeenteraadsleden. De cliëntenstop is voor alle voor vergoede zorg voor kinderen en iongeren, omdat het budgetplafond is bereikt. Hiermee is de basis GGZ voor jongeren niet meer voor iedereen toegankelijk en dat baart de gezondheidszorgpsychologen grote zorgen.

De vraag is het afgelopen jaar enorm toegenomen, mede door de coronamaatregelen, die heeft gezorgd voor steeds meer psychische klachten bij de jeugd. Gehoopt wordt, dat de gemeenten extra geld in het potje voor vergoede zorg stoppen: ,,Een kind kan geen negen maanden wachten op zorg, als die zorg nu nodig is.’’