Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juni 2021

Zorgen over zwerfafval

Hillegom – Het dumpen van afval blijft de gemoederen van de politiek bezig houden.

Dat bleek donderdagavond tijdens een politieke vergadering. D66-raadslid Rory Semrek kaartte het afval dumpen in de Mauritslaan en Graaf Janlaan aan. Hij riep op, om de inwoners beter te informeren over hoe ze het afval moeten aanbieden.

Wethouder Jan van Rijn reageerde, dat dit al langer gebeurt, mede met hulp van Stek. Volgens de wethouder vindt de zwerfafvalproblematiek vooral plaats bij de flats in deze omgevingen. De gemeente haalt de plastic afvalzakken wekelijks op. Maar om extra zwerfvuil tegen te gaan, worden zakken die op andere dagen worden neergezet, ook opgeruimd door de gemeente. Van Rijn heeft daar dubbele gevoelens bij: ,,Omdat we elke dag ophalen, denken mensen, dat ze de zak neer kunnen zetten, omdat die toch wordt opgehaald.’’