Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2021

Cadeautje parkeertarieven gaat niet door

Noordwijk – Een pleidooi van PUUR-gemeenteraadslid Toon van Tol om de verhoging van de parkeervergunningen voor de inwoners weer terug te geven aan die inwoners, redde het dinsdagavond niet.

Tijdens de raadsvergadering wees Van Tol er op, dat de gemeente het afgelopen jaar flink verdient heeft aan de parkeergelden; meer dan een miljoen euro. En dat daar dan best 115.000 euro af kon om de verhoging voor de bewoners- en inwonersparkeervergunningen te compenseren.

Een raadsmeerderheid ging hier niet in mee. ,,We willen de mobiliteit in ons dorp wat remmen’’, zo gaf Dick Gutlich (D66) als reden aan. Zeventien raadsleden stemden tegen de teruggave van de parkeertarievenverhogingen voor 2020 en 2021.