Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 augustus 2021

Jongerenwoningen op bedrijventerrein

WOUBRUGGE – De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) wil 36 sociale huurappartementen voor jongeren bouwen in Woubrugge. Deze woningen moeten komen aan de Woudsedijk-Zuid 22; op de plek waar nu nog bedrijfsgebouwen staan.

De SHWJ is in de Leidse regio al meer dan vijftig jaar actief met het realiseren van betaalbare woonruimte voor jongeren. Deze ideële organisatie richt zich daarbij op jongeren tussen 18 en 28 jaar. Zo kunnen zij een zelfstandig leven opbouwen, terwijl ze in de tussentijd hoger op de wachtlijst komen bij andere woningbouwverenigingen. Of natuurlijk jarenlang kunnen sparen om zelf een woning te kopen.

Gedurende de afgelopen halve eeuw zijn ongeveer tienduizend jongeren aan een huis gekomen. Arie Feij is directeur van SHWJ: ,,Iedereen die geld met geld wil maken, zonder zich in te zetten voor de maatschappij, duikt op de vastgoedmarkt. We moeten concurreren met particuliere huisjesmelkers en harde investeerders die alleen gaan voor eigen gewin en rendement. En niet voor betaalbare woningen en een bijdrage aan het geluk in de maatschappij.’’

Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem heeft een principeverzoek ontvangen om de bouw van de huurappartementen mogelijk te maken. Omdat de bestemming van de Woudsedijk-Zuid 22 nu nog ‘Bedrijven’ is, kan het wijzigen van die bestemming wel anderhalf jaar duren. Omwonenden zijn uitgenodigd om op 6 september naar café ‘Die Twee’ te komen. De eerste reacties zijn nu al positief. Roeljan Buijs noemt de jongerenwoningen ‘een goede aanwinst voor het dorp’ voor ‘zelfstandige, onafhankelijke jonge mensen, die ergens moeten beginnen’. Ook Stefanie Femke van Honk is enthousiast: ‘’Wat een goed initiatief!’’