Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2021

Winnares Gouden Ganzenveer komt naar Het Schoolhuis

Oud-burgemeester Bas Eenhoorn interviewt Annejet van der Zijl

Zij is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land; Annejet van der Zijl. Haar zeven boeken gingen tot nu toe al ruim een miljoen keer over de toonbank van de boekhandel. Op woensdag 13 oktober komt de auteur naar Het Schoolhuis.

Annejet van der Zijl schreef onder meer de biografie van Annie M.G. Schmidt (‘Anna’), waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Dit boek werd verfilmd tot een musical, die de grote winnaar werd bij de Musical Awards 2018 en nog steeds in het theater te zien is. Van haar liefdesgeschiedenis Sonny Boy (2002) gingen meer dan 600.000 exemplaren over de toonbank en dit boek werd eveneens verfilmd én (tot nu toe) in acht talen vertaald.

Na haar studies kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen werkte Van der Zijl enkele jaren als misdaadverslaggeefster. Na haar promotie als historica op het boek over Prins Bernhard en zijn verborgen geschiedenis over zijn achtergrond in Nazi-Duitsland, publiceerde ze het boek over Gerard Heineken; de oprichter van het gelijknamige biermerk. Tot de andere boeken, waarvan honderdduizenden exemplaren zijn verkocht, behoren ‘De Amerikaanse prinses’ en ‘De Dageraad’.

Over haar ervaringen als misdaadjournalist schreef Van der Zijl nog niet zo lang geleden haar eerste fictieboek: ‘De val van Annika S.’. Het wordt voor de bezoekers van Het Schoolhuis een bijzondere ervaring om Van der Zijl te horen praten over haar ervaringen. Niet alleen als schrijfster van kaskrakers, maar mogelijk gaat ze ook in op hoe moeilijk of spannend het is om misdaadverslaggeefster te zijn.

Annejet van der Zijl wordt woensdag 13 oktober vanaf 20.00 uur geïnterviewd door de oud-burgemeester van Kaag en Braassem;  Bas Eenhoorn. Aanmelden is nu mogelijk, maar de kaartjes zijn beperkt verkrijgbaar. De entreeprijs is €12,50 per persoon.