Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2021

Kosten maatschappelijke zorg vallen mee

Hillegom – Waar het gaat om de kosten voor de maatschappelijke zorg kon een ambtenaar deze week eens financieel goed nieuws melden.

In de periode tussen 2023 en 2032 houdt de gemeente jaarlijks namelijk geld over voor de ondersteuning van inwoners met geestelijke of fysieke uitdagingen. In Hillegom krijgen enkele honderden mensen op de een of andere manier ondersteuning. Dat kan zijn in de vorm van psychiatrische zorg, beschermd wonen of op een andere manier.

De gemeente krijgt geld van de rijksoverheid. Voor de kosten voor maatschappelijke opvang moet Hillegom er jaarlijks zo’n 600.000 euro op bijleggen. Maar waar het gaat om de kosten ten opzichte van de uitgaven voor beschermd wonen, houdt Hillegom meer dan genoeg over. In 2023 gaat het om 2 miljoen euro en dat bedrag loopt op tot 4,7 miljoen in 2032.