Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2021

Plannen voor solarbankje en solarbandenpomp

Hillegom – In het dorp komt een solarbankje.

Op dit buitenbankje kan iedereen zitten en tegelijkertijd een smartphone of tablet opladen. Op het zitvlak van de solarbank liggen namelijk zonnepanelen, waarmee de energie wordt opgewekt.

Wethouder Karin Hoekstra reageerde positief op de vraag van raadslid Pijnacker (VVD) om zo’n solarbankje te plaatsen. Hoekstra: ,,In verband met duurzaamheid wil ik op proef uitproberen wat zo’n bankje zou doen, of het hufterproof is en of het een lange levensduur heeft.’’ Ze voegde er aan toe: ,,We zijn ook bezig met een slimme bandenpomp; een apparaat op zonne-energie, die we ergens neer willen zetten.’’