Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2021

Extra aandelen van Meerlanden

Noordwijk – Het gemeentebestuur koopt extra aandelen in bij Meerlanden; het bedrijf dat de uitvoering verzorgt van afval en beheer van de openbare ruimte.

Het gaat om een bedrag van 3,5 miljoen euro. Dit geld heeft de gemeente niet op de bank gestaan, dus moet het geleend worden. De rentelasten worden geschat op 10.000 euro per jaar. Maar met de aankoop van de aandelen stijgt het aandelenbelang wel naar 12,6%. Hierdoor krijgt Noordwijk meer invloed.

Bovendien kan de gemeente uitkijken naar een hogere jaarlijkse dividenduitkering, die volgens resultaten uit het verleden zo’n 50.000 euro per jaar zullen bedragen. De gemeenteraad gaat hier later deze maand mee akkoord.