Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2021

In den Blauwen Bock

Hamburgers met passie

Katwijk – Al op 12-jarige leeftijd droomde Erik Houtenbos ervan om ondernemer te worden. Bij hem in de buurt, in de Melkweg, stond een snackbar en het leek hem geweldig om daar de baas van te zijn.

JOEP DERKSEN

Op zijn 21ste kwam deze droom uit en samen met zijn vrouw bouwde hij Snackbar Galaxy op, waarna Houtenbos zeer succesvol een tweede cafetaria/brasserie opzette in Lisse. Het geheim achter dit succes? “De zaak moest helemaal zijn, zoals ik het zelf als klant wilde hebben. Daarom zorgen we ervoor, dat het vlees, fruit en de groenten altijd vers zijn. Met een fijne menukaart is deze zaak heel populair geworden en werken er nu 45 mensen.’’

Houtenbos (47) houdt wel van een uitdaging. Zes jaar geleden nam hij In den Blauwen Bock over. “Deze zaak was technisch failliet en er zat een rafelrandje aan. We hebben er goed over nagedacht, want we wilden de harten van de Katwijkers winnen.” Dat is prima gelukt, want In den Blauwen Bock heeft een afgewogen combinatie van de meest geweldige hamburgers, samen met bijzondere frietsoorten; uiteraard afgetopt met een variatie aan bieren en wijnen.

Toeristen kiezen vaak de Ho Lee Fuk; niet alleen vanwege de smaak, maar ook door het Engelstalige woordgrapje. Alle hamburgers worden op dezelfde ambachtelijke wijze gemaakt; vanuit los gehakt en met veel spierkracht. “Hiermee wordt je hamburger luchtiger en sappiger”. Het Franse burgerbroodje zorgt voor de perfecte ‘bite’. “Ons eten is simpel, maar kwalitatief heel goed. Onze hamburger met friet proef je niet elke dag.’’

In den Blauwen Bock
Badstraat 9
2225 BP Katwijk
T: 071 240 7482
E: info@blauwenbock.nl
W: www.blauwenbock.nl