Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2021

Jachtwerf 't Joppe

Vanuit de historie een voorloper in duurzaamheid

WARMOND – Wie denkt aan historisch Teylingen, noemt ongetwijfeld als eerste Jachtwerf ’t Joppe. Al bijna veertig jaar is deze scheepswerf in de Veerpolder gespecialiseerd in schilderen, winterstalling en inbouw van (elektrische) motoren. Als eerste bedrijf verzorgde Jachtwerf ’t Joppe een volledig elektrische rondvaartboot, die nog altijd door de grachten van Amsterdam vaart.

JOEP DERKSEN

Sinds 15 jaar is Vincent Geljon directeur/eigenaar van Jachtwerf ’t Joppe en hij heeft er in die tijd voor gezorgd, dat het elektrificeren van boten en sloepen een enorme vlucht heeft genomen. Deels komt dat, door strengere milieumaatregelen: in sommige steden mag er alleen elektrisch gevaren worden. Maar steeds meer boot- en sloepbezitters realiseren zich, hoe fijn het is om elektrisch te kunnen varen.

“We wonen rondom en genieten enorm van de plassen. Als je daar doorheen vaart, is het fijn dat je er met een elektromotor stil doorheen kunt gaan. Wij kunnen de bestaande diesel- of bezinemotor vervangen voor een elektrische motor of een elektrische motor bijplaatsen waardoor je kunt kiezen hoe je wilt varen, een hydraulische oplossing”, aldus Geljon. Vol passie vervolgt hij: “Steeds meer mensen zijn het lawaai van een dieselmotor zat. Ze willen rust en stilte en geen dreunende dieselmotor met die dieselstank.”

Ook zorgt Jachtwerf ’t Joppe voor het schilderen van boten. Daarnaast is hier een ruime mogelijkheid voor de winterstalling; voor binnen én buiten. Eigenaren van sloepen tot wel twaalf meter maken hier graag gebruik van. Het is duidelijk; bij Jachtwerf ’t Joppe komen historie, vaarplezier en duurzaamheid helemaal samen!

Meer informatie:

Jachtwerf ’t Joppe
Veerpolder 3
2361 KV Warmond
T: 071 301 1992
E: 
dirk@werfjoppe.nl
W: 
www.jachtwerfjoppe.nl