Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2021

Nieuwe organisatie voor toezicht op uitvoering jeugdzorg

Noordwijk – De manier waarop de uitvoering van de jeugdzorg via het gemeentelijk samenwerkingsverband Holland Rijnland wordt geregeld, gaat helemaal  op de schop.

Sinds 2016 zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdzorg, maar dat is niet goed gegaan. De kosten stegen enorm, jaarlijks moeten gemeenten miljoenen bijleggen en de wachtlijsten voor de kinderen blijven bestaan.

Met het opzetten van een nieuwe ‘Bedrijfsvoeringsorganisatie’ (BVO) hopen de bestuurders, dat het in de toekomst beter wordt, zo bleek woensdagavond tijdens de commissievergadering. Hiervoor moeten de deelnemende gemeenten in totaal wel 290.000 euro extra bijleggen, zodat de jaarlijkse kosten voor deze BVO 2,8 miljoen euro zullen zijn.