Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2021

Onrust over verdwijnen bouwrechten Bronsgeest

Noordwijk – De waarschuwing van de Provincie Zuid-Holland richting het gemeentebestuur, dat bouwrechten worden ontnomen voor een deel van Bronsgeest, zorgt voor onrust in de politiek.

Gemeenteraadslid Danielle Brink (PUUR) wijst er op, dat er in Noordwijk veel nieuwe woningen nodig zijn voor de Noordwijkse inwoners. ,,De consequenties van uw keuze om niet het volledige potentieel te benutten in Bronsgeest, lopen uiteen van het in de steek laten van de eigen inwoners door hen naar elders in de regio te sturen vanwege het gebrek aan woningen tot het verliezen van miljoenen aan opbrengst uit eigendom van het Noordwijkse Grondbedrijf.’’

Ze wil van het college weten, hoeveel betaalbare (huur)woningen er tot 2030 gebouwd worden. Het college krijgt enkele weken de tijd om te reageren.