Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Canon van Noordwijk

Noordwijk – De komende jaren komen er nieuwe vormen van cultuuruitingen. Dat maakte wethouder Roberto ter Hark dinsdagavond bekend bij de presentatie van de nieuwe cultuurnota ‘Cultuur in de Kern’.

Twee thema’s worden geïntroduceerd: ‘Iedereen doet mee’, waarbij jongeren en volwassenen ‘kunst en cultuur in de kernen en de buurt’ kunnen organiseren. Zoals straatfestivals of een open podium. Het thema ‘Van zee tot bollenveld’ richt zich op kunst als bevestiging van de kuurstatus van de gemeente.

Dat moet leiden tot bijvoorbeeld een kunstfestival of het opzetten van een ‘Canon van Noordwijk’, waarin zaken als het carnaval, bloemencorso, historische gebouwen en bijzondere landschappen worden opgenomen. Ook is de kans groot, dat er een cultuurraad komt. Volgens de wethouder bestaat hier grote behoefte aan bij de kunst- en cultuurbeoefenaars.