Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Duur wonen

Noordwijk – De gemeentelijke lasten in Noordwijk zijn het hoogst, vergeleken met de andere Bollengemeenten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een overzicht vrijgegeven van gemeentelijke belastingen voor Teylingen, Hillegom, Lisse en Noordwijk. Dan gaat het om zaken als OZB, en afval- en rioolbelasting.

Gemiddeld betaalt de Noordwijkse inwoner 909,33 euro aan lokale belastingen. De inwoners van de andere dorpen zijn financieel beter af. Hillegommers betalen 830,45 en Lissers moeten 884,63 euro per jaar aan belastingeuro’s neerleggen. Het best af zijn de inwoners van Teylingen; voor hen zijn de gemeentelijke belastingen gemiddeld 660,69 euro. Dat is maar liefst 37% lager dan de Noordwijkse lokale belastingverplichtingen.