Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Kritiek op foute voorspelling

Noordwijk – Wethouder Dennis Salman was woensdagavond kritisch over de grote verschillen in de begrotingscijfers van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek.

Vorige maand werd bekend, dat de zorgkosten van de ISD, voor hulp bij het huishouden, begeleiding, woonvoorzieningen en jeugd, met zo’n 640.000 euro zouden stijgen. Maar afgelopen week werd duidelijk, dat die voorspellingen niet juist waren; de financiële tegenvaller blijkt slechts 25.000 euro te zijn.

Salman: “Ik ben blij met deze ontwikkeling, omdat we dichter bij de oorspronkelijke begroting zitten, maar het verschil is aanzienlijk. We moeten nadenken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen en de prognose zo goed mogelijk te kunnen becijferen, met een real time begroting.”