Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Beleid straatnaamborden aangepast

OEGSTGEEST – Wat de toekomst van Oegstgeest ook zal zijn; of het nu een zelfstandige gemeente blijft of wordt opgezogen door Leiden; één ding moet hetzelfde blijven. Tijdens de gemeenteraadsvergadering afgelopen donderdag nam de gemeenteraad een voorstel aan, dat de Oegstgeester naamborden altijd aan strikte eisen moeten voldoen. De randen moeten rood zijn en de tekst geelgekleurd, bovenop een rode achtergrond.

Dit voorstel van CDA, VVD, HVO, Lokaal en D66 werd door de raad aangenomen; alleen PrO was tegen. Raadslid Welling liet weten, waarom: “Een straatnaambord is een symbool. Maar dit amendement is symboolpolitiek.”

Ook een ander voorstel over straatnaamborden behaalde een meerderheid. VVD en CDA pleitten ervoor, dat een tiental straatnaamborden in de Componistenbuurt wordt aangepast. Dan gaat het om de straatnaamborden, die een duidelijke link hebben met de geschiedenis van Oegstgeest. Zoals De Kempenaerstraat, Sportmanstraat en Laan van Alkemade. Burgemeester Emile Jaensch vond dit voorstel ‘sympathiek’, maar gaf wel aan, dat er maximaal één regel aan achtergrondinformatie over die namen op de borden geplaatst kunnen worden. De gemeenteraad nam hierop het voorstel unaniem aan.