Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Doorstroommakelaar helpt met verhuizen

Noordwijk – Veel senioren wonen in een voor hen te grote sociale woning. Ze willen vaak best naar een kleinere woning, maar zien op tegen ‘het gedoe’. Daarom stellen woonstichtingen Padua en Stek een ‘doorstroommakelaar’ aan.

Deze doorstroommakelaar gaat die senioren helpen met het maken van de keuze of verhuizen een goed idee is. Hij/Zij biedt hulp aan bij de verhuizing; bijvoorbeeld waar het gaat om het verlenen van voorrang voor het verkrijgen van een huis, als je zelf ook een huis achterlaat. Of door er voor te zorgen, dat de in de loop der jaren opgebouwd huurkorting ook blijft gelden, als je naar een andere woning gaat.

Met de doorstroommakelaar zouden meer bestaande huurwoningen vrij moeten komen, zodat de doorstroming in de sociale woningmarkt bevorderd wordt. Op 9 december ondertekenen de woonstichtingen en de gemeente Noordwijk een overeenkomst, waarin onder meer dit geregeld wordt.