Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2021

Eigen inwoners eerst

OEGSTGEEST – Meer nieuwbouwkoopwoningen toekennen aan de ‘eigen’ inwoners van Oegstgeest; het zou in de toekomst zomaar mogelijk kunnen zijn.

VVD-raadslid Bouw stelde hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders. “Omstreeks 3 december heeft ons demissionaire kabinet beslist dat gemeenten in de toekomst ook een deel van de nieuwbouwkoopwoningen mogen toewijzen aan de eigen inwoners. De onderliggende gedachte is dat mensen met een binding met de gemeente, zoals docenten en verpleegkundigen, kunnen blijven wonen in de gemeente waar ze werken. Kan de portefeuillehouder aangeven of van deze mogelijkheid gebruik gemaakt gaat worden in Oegstgeest?”

Wethouder Glasbeek reageerde hierop, dat er nog even geduld betracht moet worden: “Het gaat om een voornemen; een wijziging van de Huisvestingswet. We moeten eerst afwachten hoe het door de Kamer heen komt. Zodra de uitkomsten vaststaan, zullen we dat op haar merites beoordelen en bespreken. We zullen voor de goedkope koopwoningen opnemen, dat we de mogelijkheid moeten hebben om in de toewijzingssfeer zaken aan te passen als die wetgeving een feit zal zijn.”