Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Inwoners staan voor gasdilemma

Noordwijk –Al in 2024 kunnen in Noordwijk de eerste gasloze wijken zijn, als geothermie (warmte uit de aardbodem) een écht alternatief blijkt.

Dinsdagavond kregen de raadsleden een presentatie over de Transitievisie Warmte. Per wijk moeten oplossingen gevonden worden. Inwoners in de kernen van Noordwijk en Noordwijkerhout kunnen nog hopen op een collectief opwarmingssysteem, maar wie in het buitengebied of De Zilk woont, wordt zelf verantwoordelijk voor het gasloos opwarmen van de woning.

Wethouder Sjaak van den Berg gaf aan, dat over een paar jaar besloten moet worden of er een collectief warmtenet wordt aangelegd en als dat gebeurt, of alle huizen daar verplicht op moeten worden aangesloten. Dus inclusief de woningen, die tegen die tijd al individueel gasloze huisverwarmingsoplossingen hebben geregeld.