Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2021

Parkeerplaats minder voor meer groen

OEGSTGEEST – Voor het bouwproject aan de Haarlemmerstraatweg 8a hoeven niet zoveel parkeerplaatsen aangelegd te worden, als in eerste instantie door het gemeentebestuur gesteld werd.

Op initiatief van D66, PrO en VVD hoeven er geen 14 openbare plekken gerealiseerd te worden. Volgens raadslid Vos (D66) is dat, omdat (toekomstige) bewoners ook de ruimte hebben om op eigen terrein te parkeren. “Doe een parkeerplaats minder en vergroot het groen rond de speelplaats een beetje.” Daarnaast moet waardevol groen langs oevers, dat als natuurlijke afscheiding kan functioneren, worden behouden.

Wethouder Glasbeek gaf aan, dat hij geen moeite had met dit voorstel: “Het opofferen van één parkeerplek kan; we voldoen nog steeds aan de parkeernormen. Ook heb ik geen probleem met het tweede punt.” Het voorstel werd vervolgens met 18 stemmen voor en één stem tegen aangenomen.