Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Tegenvallende resultaten enquête blijven voorlopig geheim

OEGSTGEEST – De inwoners zijn blijkbaar helemaal niet zo blij met de manier van opereren van het gemeentebestuur. Dat zou blijken uit de resultaten van een bewonersenquête, die onlangs is gehouden.

Wat de precieze uitkomsten zijn, wordt echter vooralsnog strikt geheim gehouden. Dit leidde donderdagavond tot vragen van Lokaal-voorman Eelke van den Ouweelen. Tijdens een besloten bijeenkomst werd Van den Ouweelen wel geïnformeerd over de inhoud van die enquête. “Opvallend in de Bewonersenquête is de zeer forse afname van het vertrouwen van inwoners van Oegstgeest in de lokale overheid. Wat is de reden dat het rapport niet meteen openbaar is gemaakt? Zijn de tegenvallende uitkomsten op het gebied van het vertrouwen in de lokale overheid de reden?”

Het gemeentebestuur wil eerst nog bekijken, op welke manier het onderzoek heeft plaatsgevonden. En of er nog een nieuw onderzoek naar de tevredenheid van de inwoners uitgevoerd moet worden. Van den Ouweelen vindt dat vreemd: “Had het college ook geaarzeld om de uitkomsten openbaar te maken, als de uitkomsten positief waren geweest?”

Burgemeester Emile Jaensch reageerde, dat Van den Ouweelen vragen stelde over een document, dat nog niet openbaar is. Hij bevestigde, dat de resultaten later alsnog bekend worden gemaakt. “Het gaat om vertrouwen in het gemeentebestuur. Het college gaat niets veranderen aan de uitkomsten. Ik verwacht dat begin december de raadsmededeling en de enquête kunnen worden toegezonden.”