Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2021

Uitgaven gemeente voor externe inhuur

Loopt volledig uit de klauwen

OEGSTGEEST – Een adviesje hier, een rapportje daar; gemeenteambtenaren hebben flink lopen shoppen waar het gaat om de externe inhuur. Het college van burgemeester en wethouders was totaal verrast, dat er een slordige miljoen euro aan extra inhuur uitgegeven was.

Voor 2022 wordt nu al rekening gehouden met 398.000 euro aan externe inhuur voor de ambtelijke afdeling ‘Team Ruimte’. Wethouder Huizing moest donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, naar aanleiding van een motie van Karin Rosdorff (HvO) spreekwoordelijk met de billen bloot: “De motie komt voort uit frustratie. Dat wordt door het college gedeeld. De wijze waarop het administratief gegaan is, kan gewoon niet. We zijn al begonnen met maatregelen te nemen. Vanaf 1 januari verplichten we aan onze medewerkers voor elke uitgave een administratieve verplichting aan te gaan. De medewerkers hebben al een training gevolgd hoe ze dat moeten doen. Goede budgetgesprekken worden gehouden met de budgethouders. We gaan tijdschrijven op alle projecten. Dit zijn maatregelen die in gang zijn gezet. We willen er voor zorgen, dat dit niet meer kan voorkomen.”

De gemeenteraad nam unaniem de HvO-motie aan, dat het gemeentebestuur voortaan ‘in control’ moet zijn over de uitgaven voor externe inhuur.