Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Ventilatie van schoolgebouwen

OEGSTGEEST – Fractievoorzitter Karin Rosdorff (Hart Voor Oegstgeest) pleit voor een betere ventilatie van alle schoolgebouwen.

Ze stelde donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, dat maar liefst 32% van alle schoolgebouwen, die dertig jaar oud zijn, niet voldoen aan de ventilatienormen. Rosdorff: “In verband met corona is het belangrijk om goed te ventileren. Ook wordt gestookt voor de buitenlucht. We willen allemaal dat onze kinderen niet met een jas op school moeten zitten. Laat schoolgebouwen zo spoedig mogelijk voldoen aan de normen van ventilatie.”

Maar wethouder Huizing gaf aan, dat de bal hiervoor niet bij het gemeentebestuur ligt. “Het is een verantwoordelijkheid van de scholen zelf. We hebben ze meerdere malen gewezen op subsidiemogelijkheden voor goede ventilatiesystemen. Het is niet een taak van de gemeente om daar te interveniëren. Als scholen er zelf niet op ingaan, hebben we geen doorzettingsmacht om hen daartoe te dwingen.”

De druk op schoolbesturen om te zorgen voor goede ventilatiesystemen, zodat de kinderen veilig kunnen ademhalen, lijkt dus te moeten komen van de ouders.