Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2021

Zorgen over jeugdzorginfarct

Noordwijk – Verschillende politieke partijen maken zich zorgen over de almaar groter wordende wachtlijsten voor de jeugdzorg, zo bleek dinsdagavond.

Oppositiepartijen PvdA, Doen! en Bruisend Noordwijk noemden de lange wachtlijsten ‘dramatisch’. Raadslid Van Dokkum (PvdA): “Dit is een jeugdzorginfarct; de jeugd staat nu op een wachtlijst om op een wachtlijst te komen.” De partijen vonden, dat de gemeente extra geld moet uitgeven om die wachtlijsten weg te halen.

Wethouder Dennis Salman gaf aan, dat er al veel gedaan wordt tegen dit probleem. Hij vond, dat de Rijksoverheid met meer geld moet komen. Het voorstel werd verworpen. Raadslid Duijndam (VVD): “Er wordt volop aan gewerkt om de tekorten in te lopen. De mensen om te helpen zijn niet te vinden.”