Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 januari 2023

Nieuws uit Nieuwkoop

Ziendeweg

Automobilisten die negen maanden lang flink hebben zitten balen, kunnen weer opgelucht ademhalen. De Ziendeweg tussen Nieuwkoop en Zwammerdam is weer opengesteld voor al het verkeer.

Sinds april vorig jaar was deze weg afgesloten voor een onderzoek om te kijken welk effect deze afsluiting heeft voor de routes door Zwammerdam en het omliggende wegennet. Meer dan honderd mensen dienden indertijd bezwaar in, waarbij ze onder meer beargumenteerden dat het afsluiten van wegen zorgt voor extra rij- en reistijd. En dat daardoor ook de uitstoot nodeloos omhoog gaat.

Die bezwaren bleken echter tegen gemeentelijke dovemansoren gericht: de bezwaarmakers zouden geen belanghebbenden zijn.

Nu het onderzoek is afgerond, kwamen stemmen op om de Ziendeweg permanent af te sluiten voor al het verkeer. Zover wil wethouder Breeuwsma niet gaan. Afspraak is afspraak; na de proef zou de Ziendeweg weer open gaan. Hoe lang deze route nog open blijft, is een heel andere kwestie; naar aanleiding van de uitkomsten van de proef kan het gemeentebestuur alsnog besluiten om de Ziendeweg voor al het gemotoriseerd verkeer af te sluiten.

Afscheid

De voormalig wielerprof Peter van Dijk is tegenwoordig ambtenaar voor de gemeente Nieuwkoop. Daarnaast werkt hij als raadslid in de gemeente Kaag en Braassem, maar op 30 januari stopt hij hiermee. Over de reden van zijn opstappen doet hij geen verdere mededelingen.

Bekrast

In de uitgaansnacht van zaterdag 7 op zondag 8 januari heeft iemand zich ‘artistiek’ geuit op zo’n vijftien auto’s. De eigenaren van de voertuigen werden afgelopen zondag onaangenaam verrast, toen ze merkten dat hun auto’s bekrast waren met een scherp voorwerp.

De politie heeft nog geen idee, welke onverlaat dit gedaan heeft en roept getuigen op om zich te melden. De dader, die wellicht nu weer nuchter is, kan zichzelf ook melden via 0900 8844.

Woningbrand

Het was een grote schok voor de bewoners van een appartementencomplex aan de Vijverhof in Nieuwkoop. Een van de woningen stond vol met rook en de brandweer werd opgeroepen om het vuur te blussen. De brand ontstond nadat de flatbewoner uit huis was gegaan. De omwonenden werden tijdens en na het blussen opgevangen in de gezamenlijke activiteitenruimte. Nadat het koolmonoxidegehalte laag genoeg bleek te zijn, mocht iedereen weer naar zijn/haar woning.

Herhaalprik

Wie graag een coronaherhaalprik wil halen, kan dat deze maand in Nieuwkoop en Langeraar doen. Op de donderdagen 12, 19 en 26 februari kun je met jouw identiteitsbewijs zo’n prik laten zetten.

In de ochtend, tussen 10 en 12 uur kan dat in het Centrum Jeugd en Gezin in gebouw De Verbinding in Nieuwkoop. De inwoners in en om Langeraar kunnen deze maand iedere donderdagmiddag tussen 14 en 16 uur terecht in Partycentrum Parola in Ter Aar.

Alleen mensen van 12 jaar of ouder kunnen een coronaherhaalprik halen. Maar je moet wel de basisserie coronaprikken al gehad hebben. Bovendien moet het minimaal drie maanden geleden zijn, dat je jouw meest recente coronaprik of coronabesmetting hebt gehad.