Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2023

“Samen eten verbindt”

In de donkere dagen rond Kerst is het voor eenzame inwoners niet altijd even gemakkelijk. Een lichtpuntje blijkt de sociale lunch te zijn, die door de Rotary Club Voorhout en Welzijn Teylingen maandelijks in de Speleweij wordt georganiseerd.

De idee voor de sociale lunch ontstond bij chef-kok Claudia Braxhoofden. Dagelijks zag ze hoe er tijdens maaltijden altijd geanimeerde gesprekken ontstaan. Als lid van de Rotary zette ze daarom de sociale lunch op, om kwetsbare mensen met elkaar in contact te brengen. Niet alleen bloeien vriendschappen op, ook krijgen de deelnemers (voor slechts 3 euro) een geweldige maaltijd. En dan hebben we het niet over een broodje kaas met een glas melk. Neen; de ruim vijftig deelnemers konden afgelopen vrijdagmiddag genieten van courgettesoep, kiprollade met een stoofpeertje, rode kool en aardappelpuree, afgerond met een spectaculair ijstaarttoetje.

Corrie van Duin is iedere keer geweest. Deze dag twijfelde ze, omdat het zo glad was. Maar haar zoon bleek de reddende engel. Hij had van zijn moeder gehoord hoe enorm ze genoot van deze sociale lunches en hij nam vrij van zijn werk om zijn moeder speciaal naar dit eet- en contactfeest te brengen. Van Duin: “Ik vind het zo fijn, dat ik hier bij kan zijn!”

Anita Pepers neemt voor de eerste keer deel. “Wat is het ontzettend leuk om met de mensen te praten en dat je gewoon mensen ontmoet. Iedereen is zo enthousiast. Ik dacht dat we een broodje zouden eten, maar we krijgen een complete en heerlijke maaltijd.” Ina van Emmerik beaamt: “Ik ben alleen en nu hoef ik zelf niet te koken. Als het me aangeboden wordt, pak ik het aan.”

Maria Groenewegen, voorzitter van Welzijn Teylingen blijkt ook over enorme kookkunsten te beschikken. Ze is erg blij, dat deze sociale lunches zijn uitgegroeid van ruim twintig deelnemers bij de eerste keer tot nu al ruim vijftig mensen. “Stiekem hoop ik, dat we nog een telefoontje krijgen, dat we een extra sociale lunch moeten organiseren, omdat er teveel aanmeldingen binnenkomen.” Ze is blij met de keuken- en serveerhulp door de leden van de Rotary Club Voorhout en de door Kleen4Care bereide courgettesoep.

Op vrijdag 13 januari, vanaf 12:30 uur, is de volgende sociale lunch in De Speleweij. Aanmelden kan via: info@welzijnteylingen.nl of telefonisch: 0252-231 805. Groenewegen nodigt uit: “Samen eten verbindt, is gezellig en zorgt voor mooie gesprekken!”