Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 juni 2006

Gemeente zoekt naar nieuwe jongerenwerker

Teylingen – Deze week is bekend geworden dat de jongerenwerker voor de gemeente Teylingen sinds eind mei niet meer voor Factor W werkzaam is. De gemeente maakte gebruik van de diensten van de jongerenwerker en hij werd onder meer ingezet bij de nieuwbouw van het jongerencentrum Ex-Voto in Voorhout.

door Joep Derksen

Florie van Duin, Hoofd P&O van het bedrijf Factor W(elzijn), vertelde dat de voornaamste reden van het ontslag was dat Factor W en de jongerenwerker het op inhoudelijke punten niet met elkaar eens waren. Dat iemand dan niet 100% meer gemotiveerd zal zijn na verloop van tijd, vond zij dan ook voorstelbaar. Het ontslag is geïnitieerd door Factor W zelf.

De sollicitatieprocedure voor een nieuwe jongerenwerker is reeds gestart en mevrouw Van Duin verwacht dat snel overeenstemming bereikt zal zijn met een nieuwe kandidaat: “Deze gesprekken zijn bijna afgerond.”

“Wat de nieuwbouw betreft, staat er nog een stevige klus te gebeuren”, aldus Van Duin. “Zo’n groot project waarin allerlei vormen van vrijwilligerswerk betrokken zijn, is heel complex en onze complimenten gaan dan ook naar de organisatie en het nieuwe bestuur. Er zitten veel partijen in het overleg: de horeca, jongerencentra, De Boei, de gemeente, en dat is toch een hoop vergaderen en geregel.”

In een reactie geeft mevrouw Favier, woordvoerder van de wethouder, aan: “Wethouder Hollart betreurt het altijd wanneer mensen worden ontslagen. Helaas is de achterliggende reden voor het ontslag het niet goed (meer) functioneren van de jongerenwerker. De werkgever, stichting FactorW, heeft daarover gesprekken gevoerd met hun werknemer (de jongerenwerker) en dat heeft geleid tot zijn ontslag.”

De gemeente praat nog met Factor W over de invulling van de niet gewerkte uren in de periode mei tot half juli. Medio juli begint een nieuwe jongerenwerker voor 16 uur en vanaf 15 augustus voor 26 uur per week.