Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

Gevaar van onder curate stelling geweken voor Lisse

Lisse – In de commissievergadering Maatschappij en Financien van 15 november kondigde wethouder Bas Brekelmans aan dat de resultaten van het onderzoek over de grondxploitatieprojecten bekend waren.

‘Alles bij elkaar opgeteld heeft Lisse een negatieve last van 1,8 miljoen euro. De gemeente heeft overigens nog een reservepot Stadsvoorziening en het bedrag dat hierin zit is voldoende om deze tegenvaller op te vangen. Dat betekent dus dat het gevaar van onder curatele stelling door de Provincie Zuid Holland geweken is. Een brief naar de provincie met de berekeningen en conclusie is aan de Provincie verstuurd’, zo vertelde Brekelmans.

Hij had overigens nog wel een waarschuwing voor de aanwezige raadsleden: ‘In de toekomst zijn keuzes noodzakelijk om het financieel allemaal te kunnen bolwerken. Niet alle wensen kunnen ingewilligd worden, want dan gaan we het niet redden. Met betrekking tot de centrumplannen moeten we in januari 2007 bepalen waar de keuzes vallen.’