Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2006

Hieperdepiep: Sinterklaas in Sassenheim!

Sassenheim – Jeugdband Adest Musica speelde dat het een lieve lust was voor de meer dan 1.000 kinderen en ouders die naar de Oosthaven gekomen waren. Het meest gedenkwaardige moment van het jaar was aangebroken: Sinterklaas komt naar Sassenheim!
Vol spanning op wat er zou gaan gebeuren, keken de kinderen over het water. Wat duurde het toch lang, voordat de boot komt! Vera (5) was verkleed als zwarte piet en haar broertje Brit (3) had een echt Sinterklaaspak aan. De oudere zus was al erg ervaren in het verwelkomen van de Sint, want dit was al haar tweede keer om hem te verwelkomen. Charley (4 jaar) vond het allemaal erg spannend, maar hoopte wel om een K3-cd te krijgen van de goedheiligman.

Twee van de kinderen die de intocht van de Sint al een paar keer hadden gezien waren de dames Hoogervorst (80) en Van der Meer (83). Zij hadden geen cadeauwensen: ‘Als je maar lang genoeg leeft, heb je nergens een gebrek aan.’ Judith (7) vertelde dat ze ’s avonds haar schoen ging zetten. Ze hoopte dat ze samen met haar zus Lisette een PC met internet zou krijgen. Ook hun vader ging zijn schoen zetten: ‘Maar dan wel mijn lieslaars, want daar kan meer in!’

Alex, Tim (beiden 8 jaar) en Sander (10) stonden vooraan. ‘We komen ieder jaar kijken en hebben nog nooit de intocht van de sint gemist’, vertelden ze. Op dat moment klonk er een luid gejuich door de menigte: ‘Daar komt de stoomboot!’ Onder luid gegil legde de boot aan en de goedheiligman sprak zijn eerste woorden voor alle kinderen, groot en klein: ‘Hieperdepiep, Sinterklaas is er!’

De burgemeester Sander Schelberg verwelkomde de Sint bijzonder hartelijk in Sassenheim en vroeg of de Sint nog last had gehad van de regenboog. ‘Het was een beetje waaierig, maar we konden net onder de regenboog door: het is allemaal goed gegaan’, wist de Sint hem en alle toehoorders gerust te stellen.

Tussen een haag van roeispanen van scoutinggroep Tjarda liep de Sint met zijn Pieten naar het podium. Daar aangekomen riep de burgemeester enthousiast: ‘Laat de pieten maar strooien!’ Hij werd echter direct tot de orde geroepen door de hoofdpiet: ‘Nee, burgemeester, alleen de Sint kan vertellen wanneer er gestrooid wordt. Bovendien gaan we pas uitdelen als de Sint op zijn paard zit!’

Onder het hartstochtelijk zingen van ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ door kinderen, ouders en grootouders liep de Sint naar zijn paard voor een rondtocht door Sassenheim. Het kinderfeest van het jaar is begonnen!