Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 december 2006

Rijnsburg opent hart voor verkoper daklozenkrant

Rijnsburg – Al drie jaar verkoopt Dage de daklozenkrant in Rijnsburg. Met zijn vriendelijke ‘Goedemorgen!’ en ‘Tot ziens!’ heeft hij al veel vrienden gemaakt. Tussen het verkopen van de krant door heeft hij zijn studie aan de HES afgemaakt en op 25 december zal hij naar Kameroen gaan om na al die tijd zijn vrouw en kinderen in de armen te sluiten.

door Joep Derksen

Rijnsburgers Jacqueline Koster, Anne Zuidhof, Jeanette de Mooy en Carla van der Kwaak-Ravensbergen wilden Dage niet met stille trom laten vertrekken: “Dage is een goede kennis geworden in de loop der jaren. Hij staat hier al bijna drie jaar en na afronding van zijn studie kan hij weer naar huis. Om zijn ticket te kunnen betalen zou hij nog heel hard moeten werken en duizenden kranten moeten verkopen om voldoende geld te krijgen. Wij vonden dat het heel leuk zijn als hij met de Kerst thuis is. Zo kwamen we op het idee om een receptie te organiseren zodat hij niet met stille trom weg zal zijn.”

Afgelopen donderdag werd de receptie gehouden en het bleek wel dat Dage veel kennissen opgedaan heeft. Circa 200 mensen kwamen opdagen en iedereen had een kleine bijdrage meegenomen. Jacqueline: “Carla heeft 21 bedrijven benaderd die samen een sponsorbedrag van 2100 euro bijeen kregen. Samen met de donaties van Rijnsburgers en de kerken hebben we aan Dage een bedrag van niet minder dan 5.620 euro kunnen overhandigen!”

Startkapitaal

Dat is natuurlijk een geweldig resultaat en veel meer dan nodig is voor een vliegticket. Maar ook het resterende bedrag zal goed terechtkomen, zo vertelt Jacqueline: “Dage wil een eigen bedrijf gaan starten in automaterialen en heeft nu dus ook alvast een eigen startkapitaal.”

Naast geld namen de Rijnsburgers niet alleen speelgoed mee voor Dages kinderen maar ook tekeningen en foto’s. Deze tekeningen en foto’s zijn verzameld in een album, maar Jacqueline zei bezorgd over het speelgoed: “Hij moet dat ook allemaal meenemen en die extra kilo’s bagage moet hij ook allemaal betalen.”

Dage zelf was helemaal verrast over de actie van de Rijnsburgers: “Het is geweldig, fantastisch! Ik heb er geen woorden voor!” In de komende weken zal Dage nog gewoon in Rijnsburg staan, want hij wil de mensen die hij bij de receptie niet gezien heeft nog graag ontmoeten om persoonlijk afscheid van hen te nemen. Zonder twijfel zal Dage terug in Kameroen iedereen vertellen over de goedgevigheid van Rijnsburg!