Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2007

‘Alles is goed gegaan, niemand is in het water gesodemieterd’

Sloepentocht voor senioren

WARMOND – Precies 65 senioren genoten vrijdag 17 augustus van een prachtige sloepentocht van Warmond via de Haarlemmertrekvaart naar Leiden. De Warmondse Bond van Ouderen organiseerde dit succesvolle evenement en jong (55+) en oud (80+) zeiden toe volgend jaar weer van de partij te zijn.

Vele sponsoren maakten de boottocht mogelijk; de zeventien schippers stelden hun sloepen gratis ter beschikking en de genuttigde koffie, appeltaart en (alcoholische) versnaperingen bij het cafe-restaurant City Hall werden door talloze bedrijven gesponsord.

Weerberichten

Voorzitter van de Warmondse Bond van Ouderen, Kees van den Aardweg, was ook aanwezig en hij vertelt dat het tot op het laatste moment spannend was of de boottocht door zou gaan: ‘s Morgens vroeg hebben we alle mogelijke weerberichten op TV West, Buienradar, weeronline, meteo consult en weather news beluisterd. Allemaal gaven ze aan dat het weer redelijk goed zou zijn, maar dat er in de middag een buitje kwam. Om twee uur vertrokken we met zeventien boten, waarbij we werden uitgeluid door wethouder Wim Hollart vanaf de Koudenhoornse brug.’

Aangenaam

Hij vervolgt: ‘In kiellinie (scheepmanstermen voor convooi, red.) kwamen we na anderhalf uur en een regenbuitje aan bij City Hall. Na een zeer aangenaam verpozen zijn we weer in de boten gestapt en hebben de schippers ons meegenomen voor een rondje over de Singels. Dat rondje mag je niet missen wanneer je Leiden per boot bezoekt. Na terugkomst in Warmond waren zowel de schippers als de senioren dolenthousiast. Allen wilden dit volgen jaar weer doen en enkelen stonden erop om dan weer met dezelfde schipper mee te gaan.’

Is alles echt goed verlopen? ‘Alles zat mee, behalve die ene bui die boven onze hoofden meedreef. Er is verder niemand in het water gesodemieterd, ook niet bij het van de boot stappen, dus volgend jaar doen we deze sloepentocht absoluut weer!’ Voor meer informatie over de Warmondse Bond van Ouderen kan contact worden opgenomen met Toos Cozijn, tel: 071 301 0005.