Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2007

‘Kustversterking is belangrijk, maar we hebben ook lol’

Duizenden mensen met evenement 'Vechten tegen de zee'

NOORDWIJK – Woensdag 15 augustus vond het evenement ‘Vechten tegen de zee’ plaats, dat door duizenden mensen bezocht werd. Initiatiefnemers John Asselbergs en Gerard Warmerhoven kwamen met het idee om een competitie op te zetten waarbij teams twee uur de tijd kregen om een zandbouwwerk op te zetten, wat de opkomende vloed zo lang mogelijk kan weerstaan. 800 mensen, verdeeld over 80 teams namen deel aan deze ludieke activiteit. Ook Rita Verdonk hielp als captain van het Noordwijkse VVD-team flink mee om zoveel mogelijk zand op een hoop te scheppen.

Voorafgaand aan het evenement staan Derk van der Niet, Leon Oudshoorn en Nico van der Spek met elkaar te geinen. Ze zijn drie leden van het team The Champ + Alexander Beach en hebben een plan uitgewerkt om te winnen. ‘We moeten de zandberg zo hoog mogelijk maken en proberen er een muur voor te plaatsen, waar het water moeilijker doorheen kan. En als we de vorm van een olietanker aanhouden en dit combineren met zo’n goede golfbreker, dan kan het niet anders dan dat we winnen!’ lachen de drie.

Team Rita
Ook Verdonk amuseert zich: ‘We opereren vandaag als VVD-team en ik vind het voor Noordwijk fantastisch dat de kustversterking eindelijk plaats vindt. Meer ruimte voor de kust is ook belangrijk voor Noordwijk als badplaats.’ Ingeborg Lewis, gemeenteraadslid voor dezelfde partij, is in een oranje shirt gekleed. Ze legt uit waarom de politici meedoen: ‘De kustversterking is een heel belangrijke zaak, maar we gaan vandaag ook gewoon lol hebben.’ Haar fractievoorzitter, René Kamphuis vulde aan: ‘We noemen ons ‘Team Rita’ en zijn op alles voorbereid: zo hebben we een technische tekening laten opstellen, zodat we wel moeten winnen.’

Hoogheemraadschap
Caroline Weber en Jana Steenbergen zijn net als hun teamgenoten van Hoogheemraadschap Rijnland verkleed in traditionele badpakken. De leden van het team vormen de projectgroep die de echte kustversterking gaat oppakken: ‘We hebben de deskundigheid en achtergrond, dus we maken een kans om te winnen!’

Ze hadden gelijk, want nadat de vloed alle kustverdedigingswerken had vernield, stond er nog een vlag recht overeind: die van het Hoogheemraadschap. Zij wonnen de prijs van 500 euro en de eeuwige roem. Het TROS-feest op de Boulevard dat in de avond plaatsvond werd door bijna alle deelnemers en duizenden anderen bezocht. Het was volop genieten van de muziek van artiesten als Dennie Christian, Marianne Weber, Benny Neyman, Gebroeders Ko, Imca Marina, Hermes House Band en De Deurzakkers.