Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 september 2007

De Waaier steekt veilig over

‘Op handen en voeten naar school’

WARMOND – Donderdag 20 september hielp wethouder Hilbrink de kinderen van de basisschool de Waaier met oversteken. Zij deed dit in het kader van de landelijke actie ‘Op voeten en handen naar school’, om aandacht te geven aan het feit hoe de schoolroute het veiligst lopend of fietsend gemaakt kan worden. Helaas hielp het weer niet echt mee, want de slagregens striemden de kinderen in het gezicht.

Tineke van Tongeren, groepsleerkracht 1, 2 van basisschool de Waaier, vertelt: ‘Het evenement was nat, maar heel gezellig. We hebben de oversteek op zebrapaden helemaal centraal gezet. Met alle kids van de groepen 1 t/m 8 zijn we naar het zebrapad gelopen die bij onze school om het hoekje ligt. We hebben uitgelegd dat ze de zwart-witte strepen recht over moeten steken en moeten wachten op een teken van de klaarovers. Daarna zijn we doorgewandeld naar het volgende zebrapad.’

‘Mevrouw Hilbrink, wethouder voor de gemeente Teylingen, heeft ook geholpen met oversteken. De fietsenmaker van ProFile was in de school aanwezig om fietsen van groep 6 na te kijken en aanpassingen te verrichten zoals het harder oppompen van de banden. Eén fiets werd in de klas nagekeken.’

In juni vorig jaar zette De Waaier al het lopen en fietsen naar school centraal en de school stimuleerde de ouders om zo weinig mogelijk met de auto komen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want momenteel gaat 89% van de kinderen op de fiets of lopend naar school. De ouders die toch hun kroost met de auto naar school brengen, parkeren de auto wat verder van de school af, zodat de kinderen het laatste stukje zelf moeten lopen en die auto’s zich ook niet mengen met andere schoolgaande jeugd.

Van Tongeren had een compliment voor de klaaroverouders: ‘Zij zijn altijd zeer betrokken bij het veilig oversteken van de schooljeugd. Het zijn overigens bijna altijd moeders die dit werk doen. Tussen de middag fungeren de leerkrachten zelf als klaarover. Op dit moment hebben we voldoende klaaroverouders, maar mensen kunnen zich bij onze school aanmelden om op de reservelijst te staan:
www.waaierwarmond.nl.