Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2008

Hamsters uit kunstproject zoeken eigenaren

LISSE – De Dierenopvang Lisse van de onlangs tot vrijwilliger van het jaar benoemde Sjaak van Ruiten, en de Hamsteropvang Lisse vangen 95 hamsters op die enkele weken geleden door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in beslag zijn genomen. Mensen die geinteresseerd zijn in een hamster kunnen zich richten tot deze dierenopvangcentra.

Woordvoerster Vallentina van den Berg vertelt: “Die 95 hamsters moesten in een galerie in Amsterdam gedurende vier uren in hamsterbollen rondlopen. De Dierenbescherming is van mening dat hiermee het welzijn van de dieren ernstig geschaad werd, maar gelukkig heeft de Dierenbescherming inmiddels een aantal knaagdierencentra bereid gevonden om de dieren op te nemen om ze vervolgens weer te herplaatsen.”

Wat is er zo erg aan dat hamsters rondrennen; die beestjes hebben toch beweging nodig? Van den Berg: 'Dat klopt, maar als je hen als kunstobject vier uur lang in een afgesloten plastic bol laat ronddraaien, dan is er volgens mij het een en ander niet op orde in het bolletje van de kunstenares Katinka Simonse (ook bekend als Tinkebell). Zij liet voor haar project “Save the Pets” honderd hamsters rondrennen in felgekleurde plastic balletjes, maar dit is niet de eerste keer dat ze in verband wordt gebracht met dierenmishandeling. Eerder vertelde hoe ze van haar eigen kat een handtasje heeft gemaakt en kwam met een gebruiksaanwijzing zodat iedereen een handtas kon maken van zijn eigen kat. Ook was ze op 11 januari te gast in het TV-programma “De wereld draait door”. Daar deed ze uit de doeken hoe je de nek van een kat het beste kunt breken.'