Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2009

Provincie moet lappen

LISSE – Een kleine meevaller voor de gemeente: Lisse krijgt van de Provincie Zuid-Holland 1.000 euro omdat dat bestuursorgaan veel te laat een verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven. Deze verklaring betrof het geheel oprichten van een woonhuis met garage aan de Heereweg naast 445.
In het verleden heeft de Provincie een vergoedingensysteem ingevoerd. Dit systeem houdt in dat als het de Provincie onverhoopt niet lukt om een beslissing op tijd (binnen acht weken) aan de gemeente te sturen, dan kan de gemeente in aanmerking komen voor een vergoeding van 20 euro voor elke dag dat de Provincie te laat is. De vergoeding is maximaal 1.000 euro. Tussen de aanvraag van de verklaring van geen bezwaar voor het bouwen van het woonhuis met garage zat een tijdsbestek van 175 dagen. De gemeente gaat daarom de maximale vergoeding van 1.000 euro van de Provincie vragen, zo maakte wethouder Guus Mesman dinsdag 3 augustus bekend.