Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 augustus 2009

Uitgebreid en gevarieerd culinair genieten

Eten in de Kerkstraat

NOORDWIJK- BINNEN – Dat het goed winkelen is in de Kerkstraat, is algemeen bekend. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat ook de beste restaurants en eetgelegenheden zich aan deze zelfde Kerkstraat bevinden. Het is hoog tijd dat hier verandering in komt: Eten in de Kerkstraat moet een culinair begrip worden.

Door Joep Derksen

Wie kent het Chinees Indisch Restaurant Ko Sing niet? Al tientallen jaren is dit een vertrouwd adres voor een zeer uitgebreide Chinees-Indische keuken. De weekenden zijn altijd speciaal, want dan kan er ook in buffetvorm gegeten worden. Of wat dacht u van ’t Lieverdje: dit eetcafé is in de loop der jaren uitgegroeid naar een restaurant met een heerlijke Hollandse keuken. Hier kan genoten worden van een brede variatie aan gerechten: van een kogelbiefstuk tot slibtong. Voor verjaardagen en partijen is het hier goed toeven en sinds kort heeft ’t Lieverdje een mooi buitenterras.

Lunchhuis Ons Thuis nam onlangs de naastgelegen vlaaienboer over. Na een kleine verbouwing is deze zaak geïntegreerd in de lunchroom. Voortaan is dit dé plek voor een heerlijke lunch, variërend van een simpele uitsmijter tot zeer uitgebreide gerechten. Op het terras is het goed toeven met een echt Noordwijks kopje koffie gecombineerd met een Limburgse vlaai. De nieuwste aanwinst van de Kerkstraat is het Italiaans Restaurant Da Luca: zij beschikken over een echte in Sicilië geboren kok. Natuurlijk kun je hier voor een fantastische pizza terecht, maar Da Luca is meer dan dat: proef ook eens een ossenhaas of een van de fijne Italiaanse salades.

Spareribs

Shoarmazaak Pyramide is wijd en zijd bekend om zijn spareribs: met name in de weekenden komen de mensen uit de hele Duin- en Bollenstreek om deze speciaal bereide lekkernij te proeven. De eigenaar Sammy is dan ook een echte Egyptenaar met ruime ervaring in het restaurantwezen. Vanwege de grote populariteit is het wijs om in het weekend de bestelling door te geven voordat je het eten komt afhalen. Ook Snackbar Lunchroom Van Westerop is een aanrader, met onder meer hun bijzonder goede lunchbroodjes, die zowel binnen als op het terras genuttigd kunnen worden. Met de lunchbroodjes heeft deze zaak een uitgebreid assortiment: van gezond tot de bekende snackbroodjes. Het is vermeldenswaardig dat de medewerkers van Van Westerop de bamiballen, nasiballen en kroketten op ambachtelijke wijze zelf maken.

Last but not least: Italy Italy: deze bezorg- en afhaal pizzeria staat bekend om haar ruime assortiment pizza’s, die allemaal vers bereid zijn. Gasten kunnen zelf in de keuken kijken hoe die pizza’s precies gemaakt worden. Ook kunnen de genietende eters een keuze maken uit de vele pasta’s en mixed grill gerechten. Italy Italy bezorgt uw bestellingen warm bij u thuis tot laat in de avond. Zin in een ijsje tijdens deze zomerse dagen? Kom langs voor een hoorntje origineel Italiaans ijs!
Krijn van der Bent laat namens de restaurant- en horecagelegenheden weten: “U ziet dat er in de Kerkstraat ook op culinair gebied genoeg te krijgen en te beleven is. Zowel overdag als ’s avonds maken de verschillende terrasjes van deze straat een gezellig geheel.”