Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2010

Klok gaat internationaal

VOORHOUT – Wim Klok mag zijn ervaring met haring snijden en uitserveren bij de Nederlandse Ambassade in Zambia in de praktijk brengen. Op kosten van de ambassade vliegt hij naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia, waar hij de expats aldaar tijdens het Koninginnedagfeestje zal verwennen met echte Nederlandse haring.

Door Joep Derksen

Klok, van visspecialist De Klok, heeft er zin in: “Vorig jaar zou ik ook in Zambia aanwezig zijn tijdens het Koninginnedagfeest op de ambassade, maar dat liep door de aanslag in de soep. Dit jaar hebben ze me weer gevraagd en ik zal daar staan in mijn pak, met een oranje stropdas en een hoed op. Hopelijk komen alle gasten ook in jacquet.” Klok heeft zijn koffers al gepakt: “Ik neem een fototoestel en korte broeken mee. Ook is me gevraagd om veel winegums, drop en belegen kaas voor de Nederlanders daar mee te brengen. Ik heb er wel zin in: ik verdien hier niets aan, alleen mijn onkosten worden vergoed, maar tegenover een dagje werken staat een week vakantie. Ik ga in ieder geval de Victoria Falls bezoeken: dat is een van de zeven wereldwonderen.