Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2010

Moeilijke start voor nieuwe politici

LISSE – De fine fleur van de politieke partijen moeten duidelijk nog opbloeien, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 14 april.

Zo was het belangrijkste onderwerp van discussie de vaststelling van het coalitieprogramma 2010 – 2014. Commissielid Joke Vermeulen (CDA) stelde als eerste een vijftal vragen, waarna commissielid Bert Verdoes (PvdA) het woord nam. Hij nam het coalitieprogramma pagina na pagina door en stelde de ene na de andere vraag. Na de eerste 12 vragen onderbrak voorzitter Willem Loos (VVD) hem: ‘Zit je die vragen ter plekke te verzinnen?’ en hij adviseerde Verdoes om de volgende keer diens vragen voorafgaand aan de vergadering schriftelijk in te dienen. Verdoes stelde daarna nog één vraag over het coalitieprogramma, maar liet het er vervolgens bij zitten.

Verrassend genoeg maakte geen van de overige politieke partijen nog van de gelegenheid gebruik om kritische vragen te stellen over het coalitieprogramma, dat de Lisser politiek de komende vier jaar zal domineren. Wel had commissielid Jeanet van der Laan (Nieuw Lisse) tijdens de vragenronde een ander punt waarvan ze vond dat het college zich erover moest uitspreken: ‘De bushokjes bij de CNB zijn kapotgeslagen. Het glas is hersteld, maar de glasresten liggen er nog. Kunt u daar niet wat aan doen?’ Wellicht kan in de volgende commissievergadering ook een vraag gesteld worden over losliggende stoeptegels of nog niet opgeruimde bladeren.