Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

Van Lyndenweg nóg veiliger

LISSE – Nadat het hele dorp schande heeft gesproken over de resultaten van de herinrichting van de Van Lyndenweg, gaf het college van burgemeester en wethouders donderdag 20 mei aan de leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur ook aan dat de verkeerssituatie er niet beter op geworden was. Het is opmerkelijk, aangezien oud-wethouder Guus Mesman (PvdA) het resultaat van de herinrichting met verve verdedigd had.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) vertelde: ‘Veel fracties hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de veiligheid van de nieuwe Van Lyndenweg. Met een veiligheidsinspecteur van de politie heb ik er naar gekeken. In de bijna 180 graden bocht is een verhoging aangebracht voor en na de bocht, volgens de regel “Duurzaam veilig”. Omdat de werkzaamheden nog niet volledig voltooid waren, konden we dat gelijk meenemen zonder dat het leidt tot verhoging van de kosten.’

Van Zelst vervolgde: ‘De paaltjes bij de wegversmallingen worden als satéstokjes omver gereden. Het is niet op de maat van landbouwwagens gemaakt. Die palen hebben we wat uit elkaar gezet. De verhoging blijft bestaan, zodat toch de vaart uit de strook weggehaald wordt. De fietsstroken krijgen rood asfalt om duidelijker onderscheid aan te brengen met het zwarte afval voor de auto’s.’ De commissieleden waren tevreden met het antwoord, al blijft de vraag natuurlijk hangen waarom het zo lang heeft moeten duren om te erkennen dat de herinrichting van de Van Lyndenweg slecht uitgewerkt was.