Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2010

Appeltje eitje voor bijbouw aan monument

LISSE – Zelden zal een renovatieplan door de Monumentencommissie zo snel goedgekeurd zijn als donderdag 1 juli het geval was voor de Laan van Rijckevoorsel 11. De eigenaar Simon van der Zaal hield een goed voorbereid betoog over het weghalen van een losstaande garage bij het gemeentelijk monument. In plaats daarvan moet er een nieuwe berging verschijnen, die ‘zoveel mogelijk in de stijl van het oude huis gerealiseerd wordt’.

Van der Zaal liet de commissieleden weten: ‘We willen drie soorten stenen gebruiken, net zoals de architect Paardekooper deed bij de bouw van het woonhuis. Tevens willen we zoveel mogelijk details iut de woning terugzien in de berging plus de garage. We volgen een beetje de stijl van de oude MAVO op de Oranjelaan.’ De voorzitter van de commissie let weten: ‘Uw woonhuis is een monument, maar er zijn geen wijzigingen aan het woonhuis. Dus is er geen monumentenvergunning voor nodig.’ Tevens werd tijdens deze vergadering bekend dat de commissie Welstand ook akkoord ging met het plan. Van der Zaal kan dus met gezwinde spoed aan de slag.