Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2010

Geen Zimbabwaanse kunst

LISSE – Een ‘niet onaantrekkelijke’ aanbieding van een sculptuur van Zimbabwaans kunstenaar kan niet de goedkeuring krijgen van de commissie Kunstaankopen. Zelfs de garantie van het echtheidscertificaat voor het werk ‘Swing me mama’ kon de commissieleden maandag 12 juli niet overtuigen.
Gallery Sonda bood de sculptuur van de ‘beroemde kunstenaar’ Dominique Benhura aan voor een bedrag van 25.000 euro inclusief btw. ‘Een aantrekkelijke prijs voor deze onzekere economische periode’. De commissieleden waren niet overtuigd: ‘Daar willen we niets mee. De kwaliteit van deze ontwerpen van zeer zwaar Springstone zijn niet van dien aard als we gewend zijn. Bovendien, als we hier op ingaan, gaat straks iedere galerie een brief sturen met de mededeling dat ze nog een beeld in de aanbieding hebben. En door de opmerking van het echtheidscertificaat worden we juist wantrouwiger!’