Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2010

Nieuwe vleugel Northgo in gebruik genomen

NOORDWIJK – Wethouder Martijn Vroom nam woensdag 6 oktober de nieuwbouw van het Northgo College in gebruik. Hij werd rondgeleid door bestuurders Johan van der Plas en Marc Janssen, die hem wezen op de kleurencombinaties en het gebruik van de vele ramen in de muren. In september 2011 wordt het gebouw officieel geopend, maar sinds vorige week is de nieuwbouw in gebruik genomen. Vanaf februari wordt de laatste vleugel van het Northgo College gerestaureerd, waarna noodgebouwtjes met acht klaslokalen verdwijnen.

Vroom was tevreden met het resultaat dat tot nu toe bereikt is: ‘De gemeenteraad heeft een investering van 10,7 miljoen euro toegekend voor deze bouw. Een groot deel van de raadsleden heeft op deze school les gehad. We willen dit gebouw voor meerdere dingen gebruiken; verenigingen kunnen bijvoorbeeld ’s avonds op deze locatie vergaderen.’

Van der Plas wijst op de vele ramen in de tussenmuren: ‘Onderwijs moet zichtbaar zijn. Als je door de gangen loopt, moet je het onderwijs zien. Verder heeft iedere afdeling haar eigen verschillende kleuren in de gangen. We maken een kleurrijke school, zonder dat het een kleurenpallet is. Het hele gebouw is geventileerd en CO2-gestuurd en voldoet aan de modernste veiligheidsnormen.’ De wethouder bekeek het voorlopige eindresultaat en zag dat het goed was.