Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2010

Eens kijken hoe goed wij het doen

Dertig mille voor onderzoek Publiekszaken

LISSE – De gemeente had nog een potje van 32.500 euro over en daarom bepaalde het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 7 december om dit bedrag te besteden aan een benchmarkonderzoek voor Publiekszaken. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse): ‘Op deze manier ontbreekt Lisse niet meer in de opsommingen van vergelijkingen van gemeenten.’
De wethouder ontkende dat deze redenering de belangrijkste motivatie was voor het besteden van de ruim dertig mille. ‘Als college vinden wij dat dienstverlening een speerpunt is van ons gemeentelijk apparaat. We willen de ontwikkeling kunnen monitoren en indien noodzakelijk bijsturen.’ De enkele jaren geleden door het college ingestelde rode, groene en blauwe formulieren die inwoners van Lisse kunnen invullen voor respectievelijk een klacht, compliment of tip over onder meer Publiekszaken, blijven wel gehandhaafd.