Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juli 2012

Hofwijck toch gerenoveerd

OEGSTGEEST – De gemeente lijkt bakzeil te halen waar het gaat om de nieuwbouwplannen voor het project Hofwijck. Wethouder Van Oortmerssen liet vorige week weten dat ze in gesprek is met het interim-management van WMV om het gebouw toch te renoveren.

Het is een opmerkelijke draai, want in november vorig jaar stelde ze nog dat de gemeente inzet op het realiseren van ‘intramurale wooneenheden met intensieve zorg’. De bouwonderneming Portaal had namelijk al een aantal studies laten verrichten, waaruit bleek dat het oorspronkelijke bouwplan haalbaar is. WMV weigert echter deze bouwplannen uit te voeren. Dit leidde vorig jaar al tot grote ontsteltenis bij een deel van de gemeenteraadsleden. Zo stelde gemeenteraadslid C. Kroon (VVD): ‘De huidige situatie daar is bar en boos; het is er smerig. Waarom gaan we alternatieven bekijken als het plan haalbaar blijkt te zijn?’

Van Oortmerssen liet toen weten: ‘De leiding van WMV (het huidige Marente, red.) wil een stukje renovatie uitvoeren, maar het blijven kleine kamertjes. Over vijftien jaar willen ze pas weer kijken of ze een nieuw Hofwijck willen. De gemeente wil dit niet. We moeten bouwen naar de toekomst en niet meer één badkamer voor twee of drie kamers hebben.’

Vandaag de dag is de wethouder echter weer in gesprek over Hofwijck en ze vertelde de raad dat waarschijnlijk toch gekozen wordt voor renovatie in plaats van nieuwbouw.