Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2013

Op afspraak naar gemeentehuis

OEGSTGEEST – De gemeenteraad gaat unaniem akkoord met een investering in de gemeentelijke website. Ook zal het voor de inwoners in de toekomst niet meer mogelijk zijn om het gemeentehuis spontaan te bezoeken. Eerst moeten ze een afspraak maken, zodat een bezoek ingepland kan worden. Het moet leiden tot een ‘verbeterde dienstverlening’.

Gemeenteraadslid Van Blitterswijk (CDA) sputterde nog wel even tegen: ‘Niet iedereen en dan met name de ouderen, voelen zich comfortabel met online dienstverlening. Veel mensen prefereren persoonlijk contact boven digitaal contact. We zijn geen voorstander van een volledige afschaffing van de vrije inloop, maar willen wel praten over het verminderen van het aantal vrije inlooptijden.’

Burgemeester Timmers liet weten: ‘Het ideale plaatje is dat je alles digitaal kunt doen, maar je moet ernaar toe groeien. Mensen die de gemeentelijke zaken niet digitaal doen, kunnen daarvoor afspraken maken. We willen de openingstijden aanpassen en  hebben in kaart gebracht hoeveel mensen er op bepaalde tijden voor de balie komen.’ Ze wil dat de vrije inlooptijden nog dit jaar afgeschaft wordt. Overigens kunnen de inwoners tijdens kantooruren altijd nog de plastic afvalzakjes en het Witte Weekblad gratis afhalen in het gemeentehuis.