Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Bouwer Meerbrug failliet

NIEUWE WETERING – Het bouwbedrijf dat de Meerbrug zou moeten aanleggen heeft het faillissement aangevraagd. Het gaat om Jaartsveld Infra B.V. uit Varsseveld; de directie hiervan claimt dat het faillissement komt door betalingsachterstanden van opdrachtgevers. Twee weken geleden kondigde de gemeente Haarlemmermeer nog aan, dat de brug op 30 juli klaar zou zijn, maar wethouder Ton van Velzen deelde maandag 17 juni mee, dat die datum onhaalbaar is.

Raadslid Petra van der Wereld (Samen voor Kaag en Braassem) wilde weten welke acties ingezet kunnen worden om de brug zo spoedig mogelijk af te maken. Job Grovenstein (CDA) sprak van een soap: ‘Na alle ellende en vertraging met betrekking tot de afbouw van de brug is de aannemer failliet gegaan. Voor de mensen van Nieuwe Wetering en de toeristen is het een triest gebeuren dat een brug niet afgebouwd kan worden. We vliegen naar de maan, maar een brug afbouwen over een relatief smal water lukt niet.’

Ook Van Velzen vond het ‘een bijzonder triest verhaal. Waardoor het faillissement ontstaan is, is niet duidelijk. We doen geen betaling aan de aannemer, want het is een project van de gemeente Haarlemmermeer. Zondagnacht is een heel grote boot van Van Lent erdoor heen gegaan. Damwanden zijn onder meer weggesneden, zodat die boot erdoor kon gaan. Het beton is ook gestort. Ik kan niet zeggen wat de vertraging is, die nu gaat ontstaan, maar de einddatum van 30 juli gaat het nooit worden.’

De voetgangers en fietsers die de Ringvaart over willen steken, kunnen gebruik maken van een pontje dat ongeveer 200 meter van de Meerbrug ligt. Dat pontje vaart tussen de Molendijk en de Huigsloterdijk.