Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

‘Sinterklaas bestaat echt’

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders hoeft geen 50.000 euro te reserveren om de parkeerproblemen in de woonwijk Ter Beek op te lossen. Een voorstel van D66 hierover behaalde donderdag 4 juli geen meerderheid in de gemeenteraadsvergadering.
 
Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) stelde: ‘Het oplossen van de parkeerproblemen in enkele woonwijken is een van de belangrijkste prioriteiten van deze raad. Na de succesvolle aanpak in de wijk De Blinkerd staat voor volgend jaar wijk Meerenburgh op het programma. Maar voor de geplande en hoogst noodzakelijke aanpak in woonwijk Ter Beek is tot onze teleurstelling geen concreet bedrag opgenomen.’ Hij pleitte ervoor dat 50.000 euro in de boeken wordt opgenomen om de parkeerproblemen in Ter Beek in 2015 aan te pakken.
 
D66 kreeg alleen steun van de SGP/ChristenUnie. Raadslid Jaap Schuijt (CDA) was kritisch: ‘Sinterklaas bestaat echt en hij zit op de stoel van Verburg. Het is zuur voor de inwoners van Ter Beek dat de aanpak van het parkeren naar achteren wordt geschoven, maar de gemeente heeft financiële zorgen.’ De overige partijen vonden ook dat de nieuwe gemeenteraad volgend jaar maar moet oordelen of en hoeveel geld er beschikbaar komt voor extra parkeerplaatsen in Ter Beek.