Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Wie het kleine niet eert

LISSE – De vaststelling van de kadernota 2014 ging donderdag 4 juli zeker niet zonder slag of stoot. Maar liefst negen amendementen en een motie werden ingediend in de hoop dat het collegestuk nog wat verbeterd kon worden. Het eindresultaat was voor de politici wellicht licht teleurstellend; slechts drie amendementen kregen een meerderheid.
 
De woonlasten blijven volgend jaar gelijk, er komt geen extra geld beschikbaar voor de afdeling communicatie van de gemeente en ook mag het college niet 181.000 euro per jaar stoppen in een ‘calamiteitenpotje’ om problemen met ambtelijke inzet op te lossen.
 
Ook roept de raad het college op om ‘binnen afzienbare tijd’ in overleg te gaan over het Bloemencorso. Die gesprekken moeten worden gevoerd met alle gemeenten waar het corso doorheen gaat. Niet alleen de openbare orde en veiligheid moeten dan aan de orde komen, maar vooral ook het financiële aspect. Het regionale bedrijfsleven moet in de toekomst meer gaan bijdragen aan het corso, zo vindt een meerderheid van de raad over de motie van de SGP/ChristenUnie.